Selecteer een pagina

Over mij

door | mrt 9, 2020

“I find the magic of art is to be moved in a way that you aren’t ready for.” – unknown

Sinds mijn afstuderen in 2015 aan de HKU richting Theatre Design, heeft Anouk het ontwerp verzorgd voor ruim 40 voorstellingen, waaronder de wereldpremière van Man op Duivelseiland, de hele voorstellingenreeks van De vaderlandse Oorlog van theatergroep Aluin, Callas, Onassis, Kennedy, een muzikale vete van De Nel producties en Pip goes Offline van Wise Monkeys. Ze is de huisontwerper van theatergroep Aluin en musicalgezelschap Otis en is vaak de assistent van Arno Bremers, bij voorstellingen als Watsgeburt?! de musicalHaal het doek maar opOp hoop van zegen, K3, Nijntje en Heerlijk duurt het langst.
Daarnaast heeft Anouk escaperooms vormgegeven en ontwikkeld voor The Escape Artist, maak ik mascottes en verzorg ik de aankleding van bruiloften en andere feesten.

“Ik ga op zoek naar het verhaal en de visie van de makers waarmee ik samen werk. Ik duik graag samen in die wereld, open en nieuwsgierig en ga op onderzoek uit. Waar kan ik de kijker, de belever, maar ook de rest van de makers verrassen. Hoe kunnen mijn ontwerpen weer een nieuwe laag in het verhaal onthullen. Ik zoek naar hoe mijn ontwerpen de spelers kunnen helpen met het vertellen en hou hierbij ook oog op de praktische kant van het ontwerp. Ik ben zelfstandig, betrouwbaar, kan goed samenwerken, denk graag mee met andere disciplines en zal altijd een stapje harder lopen dan er gevraagd wordt. Ik kan concepten goed omzetten in een werkbaar decor of kostuum en weet dit altijd binnen budget te doen. Ik neem de leiding als dit nodig is, maar weet ook wanneer ik een stapje terug moet doen.”