Selecteer een pagina

visie

-“I find the magic of art is to be moved in a way that you aren’t ready for.”

– unknown

Ik ga op zoek naar het verhaal en de visie van de makers waarmee ik samen werk. Ik duik graag samen in die wereld, open en nieuwsgierig en ga op onderzoek uit. Waar kan ik de kijker, de belever, maar ook de rest van de makers verrassen. Hoe kunnen mijn ontwerpen weer een nieuwe laag in het verhaal onthullen. Ik ga op zoek naar hoe mijn ontwerpen de spelers kunnen helpen met het vertellen en hou hierbij ook oog op de praktische kant van het ontwerp. Er is niks mooiers dan samen ontdekken, want verruiming is voortgang, ook al was je er nog niet helemaal op voorbereid.

Ik ben Anouk van Schie, en ik ben theatervormgever.

bio

Anouk studeerde in 2015 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Theatre Design. Ze debuteerde in 2014 al met de voorstelling “Peter Pan” van Theaterschool Rabarber en heeft sindsdien de vormgeving voor ruim 40 voorstellingen verzorgd, waaronder de wereldpremière van “Man op Duivelseiland”, de hele voorstellingenreeks van “De vaderlandse Oorlog” van theatergroep Aluin, “Callas, Onassis, Kennedy, een muzikale vete” van De Nel producties, “Dogfight” van M-lab en “Pip goes Offline” van Wise Monkeys.

In 2020 maakte Anouk haar debuut in de filmwereld als Head of Department voor setdesign en props bij de film “Strijder” van Third Universe.

Anouk is de vaste kostuumontwerpster voor Theatergroep Aluin en de vaste kostuum- en decorontwerpster voor Musicalgezelschap Otis. Daarnaast is ze de vaste assistent van Joris van Veldhoven en assisteert ze vaak bij Arno Bremers. 

Naast het theater en filmwerk is Anouk ook trouwfotograaf. Haar foto’s zijn te vinden op www.mevrouwdefotograaf.com.