Selecteer een pagina

visie

-“I find the magic of art is to be moved in a way that you aren’t ready for.”

– unknown

Deze quote legt voor mij precies uit waarom ik theater ben gaan maken. Door je mee te nemen naar een andere wereld, ontstaat er ruimte voor verrassing, emotie, ontroering, kritiek, en het biedt een bredere kijk op de wereld om ons heen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor regisseurs en de collega’s waarmee ik samen een project doe. Zij voeren mij mee in hun visie en ik probeer daar weer nieuwe aspecten van te ontdekken die ze zelf nog niet gevonden hadden, om vervolgens weer verrast te worden door wat er met die aspecten gedaan wordt. Er is niks mooiers dan samen ontdekken, want verruiming is voortgang, ook al was je er nog niet helemaal op voorbereid.

Ik ben Anouk van Schie, en ik ben theatervormgever.

bio

Anouk studeerde in 2015 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Theatre Design. Ze debuteerde in 2014 al met de voorstelling “Peter Pan” van Theaterschool Rabarber en heeft sindsdien de vormgeving voor ruim 40 voorstellingen verzorgd, waaronder de wereldpremière van “Man op Duivelseiland”, de hele voorstellingenreeks van “De vaderlandse Oorlog” van theatergroep Aluin, “Callas, Onassis, Kennedy, een muzikale vete” van De Nel producties, “Dogfight” van M-lab en “Pip goes Offline” van Wise Monkeys.

In 2020 maakte Anouk haar debuut in de filmwereld als Head of Department voor setdesign en props bij de film “Strijder” van Third Universe.

Anouk is de vaste kostuumontwerpster voor Theatergroep Aluin en de vaste kostuum- en decorontwerpster voor Musicalgezelschap Otis. Daarnaast assisteert ze vaak bij Arno Bremers en Joost van Wijmen. Ook heeft ze als kleedster achter de schermen gewerkt bij Stage Entertainment, bij de voorstellingen “Beauty and the Beast” en “Lion King”.

Naast het theater en filmwerk heeft Anouk twee escaperooms ontworpen voor Escape Artist, een mascotte voor gemeente Schiedam en maakt ze ontwerpen voor interieurs, websites en bruiloften.

Werkwijze

Ik ga op zoek naar het verhaal en de visie van de makers waarmee ik samen werk. Ik duik graag samen in die wereld, open en nieuwsgierig en ga op onderzoek uit. Waar kan ik de kijker, de belever, maar ook de rest van de makers verrassen. Hoe kunnen mijn ontwerpen weer een nieuwe laag in het verhaal onthullen. Ik ga op zoek naar hoe mijn ontwerpen de spelers kunnen helpen met het vertellen en hou hierbij ook oog op de praktische kant van het ontwerp. Ik ben zelfstandig, betrouwbaar, kan goed samenwerken, denk graag mee met andere disciplines en zal altijd een stapje harder lopen dan er gevraagd wordt. Ik kan concepten goed omzetten in een werkbaar decor of kostuum en weet dit altijd binnen budget te doen. Ik neem de leiding als dit nodig is, maar weet ook wanneer ik een stapje terug moet doen.